Press "Enter" to skip to content

The Police Credit Union Celebrates Grand Opening

The Police Credit Union’s new administrative building in San Bruno, California, formerly known as SF Police Credit Union recently celebrated its grand opening.  NewGround, the St. Louis based innovative architecture, design, and delivery firm provided design and delivery services for the project, which began with a comprehensive market analysis and a growth strategy, resulting in the need to design a new facility to accommodate up to 150 full-time employees over the next 15 years.

Conveniently located near retail centers, dining, and public transportation, the new three-story 68,000 square foot administrative building includes a two-level subterranean parking garage and 22,000 square feet of leasable space on the first floor, along with a 1,500 square foot branch.

In a timeless, progressive exterior, the headquarters features glass fiber reinforced concrete, a Trespa panel system, and a two-story glass atrium entryway to allow natural sunlight to flood the building. Interior design features include an open floor plan with collaborative space, learning centers, and recharge stations all accompanied by cafes on each floor.

The facility also features the latest in digital technology, smartboards, sound masking technology to reduce noise transmission and to provide additional privacy within the open space, as well as a dynamic environmental graphics and digital signage communications package. Digital screens are located in the main lobby, branch, conference rooms, and boardroom. The conference rooms also feature iPad schedulers where employees can reserve rooms and display upcoming scheduled meetings.

Additionally, there are two levels of underground parking for 164 vehicles along with 46 additional surface parking spaces. Within the parking garage, there is a basketball court to allow the employees to get some exercise at lunchtime, accompanied by locker rooms with showers after their workout.

The Police Credit Union’s program requirements are currently housed on the second and third floors for the next 15 years, when at such time they will be able to recapture the first-floor leased space without needing to add on to the building.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar